Carsten Bach
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Indgår de 453.000 kroner, som er brugt på tre podcastafsnit med komikeren Christian Fuh­lendorff, i de udgifter til forsvaret, som Danmark indberetter til NATO?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Forsvarsudvalget, Spørgsmål 100

Indgår de 453.000 kr., som er brugt på tre podcastafsnit med komikeren Christian Fuh­lendorff samt de ca. 13 mio. kr. anvendt på den igangværende hvervekampagne, i de udgifter til forsvaret, som Danmark indberetter til NATO?

Svar fra mandag den 11. marts 2024

Indgår de 453.000 kr., som er brugt på tre podcastafsnit med komikeren Christian Fuhlendorff samt de ca. 13 mio. kr. anvendt på den igangværende hvervekampagne, i de udgifter til forsvaret, som Danmark indberetter til NATO?

Svar:

De omhandlede udgifter til rekruttering indberettes som forsvarsudgifter til NATO, idet rekrutteringsudgifter vurderes at opfylde de væbnede styrkers behov og dermed at være omfattet af NATO’s generelle definition af forsvarsudgifter. Konkret afholdes udgifterne af Center for Rekruttering og Karriere i Forsvarsministeriets Personalestyrelse, hvis opgaver bl.a. omfatter marketing og rekruttering til Forsvarets uddannelser.

0:000:00